Archief: PvdA-weblogbericht 2007

Een tijd terug in de tijd: een bericht uit mei 2007, op de weblog van Joost Peetoom (raadslid PvdA in de gemeente Teylingen).

Zeilen aan de Zijl

Woensdag hadden we in de steunfractie bezoek van Jan-Willem Versluijs, exploitant van de jachthaven Lockhorst. Hij maakte ons op een leuke en openhartige manier ons deelgenoot van zijn plannen voor een jachthaven aan De Zijl voor plm 450 boten (4ha.) aan de Zijl, met horeca, eventueel trekkershutten, een aantal brandstofstation en een inrichting die het prettig moet maken er ook te verblijven. Om het even te plaatsen: het is aan de zuidkant van de Kaag, tegen Leiden-Merenwijk aan.

Het plan op zich is een mooi plan, met aandacht voor kwaliteit. Hrt past ook in het soort recreatie waar wij met Teylingen naar toe willen. Het is ook nog wel behoorlijk concept, vandaar dat ik jammer genoeg ook geen plattegrondje kan tonen. De twee belangrijkste contra’s wat betreft de locatie die in onze afweging gaan meespelen, zijn:

 • de ingreep in het groen
 • de spin off richting Warmond. Het grondgebied is weliswaar Teylings, maar qua orientatie sluit de plek aan De Zijl aan bij Leiden, en zo zullen bezoekers dat ook beleven.
 •  

  De vraag die wij ons als PvdA nu gaan stellen, is: zijn er nog andere locaties die even haalbaar zijn maar deze bezwaren minder hebben? En als dit toch de best mogelijke lokatie is:kunnen we dan ja zeggen? Daar moeten we binnen de fractie ook nog wel op 1 lijn komen, maar dat wordt wel een leuk gesprek.

  Elsbeth en Hans zullen in elk geval gezamenlijk rond de Kaag ook nog lokaties nagaan (ook in letterlijke zin: ter plekke bekijken).

  .

  Advertenties

  Een Reactie op “Archief: PvdA-weblogbericht 2007

  1. Iemand heeft op internet een verslagje opgespoord van het fractie-uitje naar de buitengebieden van Warmond:

   zondag, juli 01, 2007
   Fractie
   Zaterdagmiddag hebben we met de fractie een rondje Kaag gevaren met mijn boot. Joost heeft nog wat foto’s gemaakt dus kijk ook even op de weblog van Joost. We hebben gezien wat er aan onderhoud moet gebeuren, waar de oevers beschadigd zijn. Maar ook hoe de eendenkooi in het gebied is opgenomen. Hoe de verrommeling van het gebied gaandeweg heeft toegeslagen en dat er heel erg veel bootjes in sloten en vaarten liggen. Waar de (boeren) jachthaven gepland is en op welke plek jachthaven Lokhorst een nieuwe haven wil bouwen. Ik heb daar al eerder iets over op mijn weblog geschreven.

   We hebben ook gezien welke verschillen er zitten in het beheer van de Kaag aan de Warmondse kant en dat deel wat van Alkemade is. Afstemming is zeker op zijn plaats. Tot slot hebben we een hapje met elkaar gegeten in restaurant De Hanenpoel. Daar is ook onze wethouder gerrit van der Meer aangeschoven. Al met al een plezierige maar ook leerzame middag.

   Na afloop nog even naar de Warmondse Kaagweek gevaren. In het park Groot Leerrust was het behoorlijk druk, maar wel gezellig. Ik vraag mij wel af waarom de jeugd het nu nodig vindt om de plastic glazen en blikjes in het water te gooien in plaats van in de afval bakken. Iets voor de organisatie om daar wat meer op te letten.
   posted by Albert Vink @ 1:32 PM

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s