In de media: ‘Een groot project..’

Vandaag een artikel in het Witte Weekblad:

Open karakter voor jachthaven

VOORHOUT – In het Bestuurscentrum te Voorhout ontving wethouder Homan donderdag 18 februari het jonge ondernemersechtpaar Jan-Willem Versluijs en Alexa Kuit. Beide partijen ondertekenden de intentieovereenkomst voor het ontwikkelen van een jachthaven in de Broek en Simontjespolder aan de Kagerplassen.

Begin februari heeft het college goedkeuring gegeven aan deze intentieovereenkomst. ‘Dat betekent niet dat alles al in kannen en kruiken is,’ aldus Homan, ‘maar de formele aanvraag voor de vergunning ligt er en we gaan nu verder kijken of en hoe de plannen gerealiseerd gaan worden. Het ontwikkelen van een nieuwe jachthaven is een geweldig initiatief van de heer Versluijs en een groot project dat een positieve bijdrage zal leveren aan de voorzieningen rond de Kagerplassen.’

Na de ondertekening gaf Jan-Willem Versluijs een presentatie van de plannen. Hij stelde zijn recentelijk aangenomen projectmanager Sypkens voor, die hem, evenals zijn vrouw, met raad en daad zal bijstaan. ‘De Warmondse jachthaven Lockhorst is sinds 1943 ons familiebedrijf,’ zei hij, ‘in 2005 heb ik het overgenomen. De huidige jachthaven biedt onvoldoende ruimte en mogelijkheden om de gewenste kwaliteitsslag te maken. Na gebiedsonderzoek kwam de Broek en Simontjespolder naar voren als bijzonder geschikte locatie. Dit vanwege het open karakter en de ruimte en de ligging aan de rand van Warmond en in de nabijheid van faciliteiten als golf- en tennisbanen. Het moet een plek worden waar gezinnen en dagrecreanten met een passie voor het varen naar toe kunnen om te genieten van watersport en recreatie. Met dit initiatief speel ik tevens in op het tekort aan ligplaatsen.’

Ontsluiting

Hij toonde een ‘artist impression’ van het gebied zoals het er uit moet komen te zien. De jachthaven komt te liggen voorbij het golfterrein, achter de molen. Een groot deel van de polder wordt water en er komen maximaal 500 ligplaatsen. Over de ontsluiting moet nog worden nagedacht; daar wordt onderzoek naar gedaan en overleg over gepleegd met betrokken partijen.

Versluijs stelt zich ten doel zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk en met veel oog voor de natuurlijke omgeving te ondernemen. Bij het behoud van het groen en de materiaalkeuze zal hiermee rekening worden gehouden. Het streven is om met de start van het vaarseizoen 2012 de nieuwe duurzame jachthaven te openen.

Hier vind je het artikel.

.

Advertenties

4 Reacties op “In de media: ‘Een groot project..’

 1. casa conforto (nog wel...)

  ik herhaal hier even wat wij op de petitie-site hebben gemeld:
  wij zijn woedend! en dan vooral over het geraffineerde spelletje dat hier gespeeld wordt. het zijn bekende tactieken.
  op 18 februari een brief bezorgen bij de 2 straten die hun vrije uitzicht kwijtraken met daarin de mededeling dat het plan ondertekend zal worden op…. 18 februari.
  zo voorkom je dat het feestelijke onderonsje verstoord wordt door lastige vragen en opmerkingen van gedupeerde omwonenden. klassieke strategie!
  en dan volgt de mediacampagne met het ene positieve bericht na het andere.
  speelplekken voor kinderen! fluistersloepen! kwaliteitsslag! duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen! (ha!) oog voor de natuurlijke omgeving! (welke? daar is niks meer van over als die jachthaven daar komt!)
  laten we al die nep-argumenten onderuithalen en mensen laten zien wat het gaat betekenen als de plannen doorgaan.
  dus: ooievaar verjaagd! hazen uitgeroeid! vogel-broedplaatsen vernietigd!
  maar ook: eindeloos verkeer door de wijk van recreanten! kinderen kunnen niet meer vrij spelen! natuurgebied (eiland/tengnagel) voortaan vrijwel onbereikbaar!! de zijl vergeven van mensen met passie voor varen (en drank/ afval/ harde muziek)!!! etc etc etc en vooral: een gebied waar honderden leidenaren al jarenlang met veel plezier van de natuur genieten wordt zonder slag of stoot door de gemeente teylingen verkwanseld aan de projectontwikkelaars.
  wij vragen ons af waarom de gemeente leiden dit zomaar laat gebeuren. de merenwijk hoort bij leiden en de leidse bestuurders horen ook onze belangen te verdedigen.
  dus: wat gaan ze doen? het zou leuk zijn als we daar nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen antwoord op kunnen krijgen.
  wij zullen in ieder geval alle leidse politieke partijen hierover gaan benaderen. als nog veel meer mensen dat doen zal dat zeker effect hebben.
  dus: schud de leidse politiek wakker en stel kritische vragen!

 2. Wat betreft de ontsluitin’g, er is al een plan om dit vanaf deijbaan te laten lopen en dan achter de dijk langs. Het is goed om ook mensen uit de Duinen en de Karpers op de hoogte te stellen van deze plannen. Zeker voor de bewoners die aan de rand wonen heeft dit gevolgen. Ik wil wel een avondje folderen.

 3. Op verschillende plaatsen in de media komt er nu aandacht voor de ontwikkelaar van dit plan.
  Is het misschien een goed idee als ook het tegengeluid aandacht krijgt in de media?
  Ik wil best kontact opnemen met diverse redacties van kranten radio en televisie en website’s .

  • Lijkt me uitstekend idee! Ik van mijn kant heb alle partijen in Leiden, B&W in Leiden én B&W Teylingen gemaild… bijhorende brief zal ergens op deze site komen te staan, als voorbeeld voor anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s