Meer details vanuit Warmond

Op de website van tekstschrijver Nico Kuyt vinden we onderstaand artikel, gedateerd 25 februari 2010.

Plan voor jachthaven in Broek en Simontjespolder

WARMOND – De gemeente heeft een intentieovereenkomst gesloten met Broek en Simontjes BV voor de ontwikkeling van een jachthaven in de gelijknamige polder. Op zijn huidige Jachthaven Lockhorst aan de Sweilandstraat 7a zijn er voor initiatiefnemer Versluijs geen mogelijkheden meer voor groei.

door Nico Kuyt

Jachthaven Lockhorst kent op dit moment 150 ligplaatsen. Op de nieuwe locatie zouden dat er 350 tot 450 moeten worden. Het beoogde perceel is in bezit van de provincie. De ondernemer is op dit moment in gesprek met Zuid-Holland over de aanschaf. Het ligt in het open landschap tussen de golfbaan Kagerzoom, het eiland de Strengen, de Zijl en de Leidse Merenwijk. Na een grondruil met de golfbaan zou de haven tegen de Veerpolder aan komen te liggen en daardoor beter inpasbaar, maar de club is hiertoe niet bereid. En voor Leiden is een ontsluiting via de Leidse Merenwijk weer niet bespreekbaar. Op een ontsluiting via het fiets- en wandelpad is wel positief gereageerd. Dit ligt tussen de Leidse Merenwijk en de golfbaan en vervolgens loopt het via het bedrijventerrein Veerpolder. De meest logische aansluiting van het pad naar de Veerpolder is via het parkeerterrein van de Warmondse IJsclub. Deze is bereid om mee te denken over een oplossing.

Intentie
De voorbereidingen zijn nu in een dusdanig stadium dat de ondernemer heeft gevraagd of een intentieovereenkomst met de gemeente kan worden gesloten. Hierin zijn afspraken opgenomen over de samenwerking, de planning en het te voeren overleg. Ook is er een verplichting opgenomen om te komen tot een plan voor de herontwikkeling van de huidige locatie van het bedrijf. B&W heeft besloten de overeenkomst aan te gaan. De ontwikkeling van deze haven draagt bij aan de doelstelling van de gemeentelijke recreatievisie om in tien jaar tijd 800 extra plaatsen in jachthavens te realiseren. Tot op heden zijn nog slechts enkele nieuwe plaatsen gerealiseerd.

Wat is nu precies de rol van de gemeente Leiden in dit plan? Het artikel suggereert dat de gemeente Leiden zich al eerder heeft gecommiteerd aan een weg langs de binnenste dijk. Dat zou betekenen dat niet alleen het weiland, maar het hele ‘rondje golfbaan’ ten prooi valt aan deze plannen.

We wachten met spanning op de beantwoording van de vragen die Marc Witteman namens de PvdA aan de gemeente heeft gesteld.

.

Advertenties

3 Reacties op “Meer details vanuit Warmond

  1. Inderdaad: wie heeft daar nou eigenlijk positief op gereageerd…? Ik weet bijna zeker dat NIEMAND in het Leidse daar positief op heeft gereageerd. Dat fietspad hoort namelijk bij Leiden en is in 2006 (behoorlijk recent dus) bestemd tot groenvoorziening met fietsroute. Leiden gaat echt niet meewerken aan een nieuw bestemmingsplan voor dat randje, al helemaal niet omdat ze dat miljoenen aan planschade gaat kosten. Tel maar na: zo’n honderd woningen (gokje) kijken nu uit op een groene dijk en op stilte en krijgen straks een weg en verkeersherrie. Dat kost die huizen zeker zo’n 10% van de waarde…. maar dit terzijde: het gaat hier natuurlijk om het onfatsoen van mensen die over de rug van anderen denken een privé onderneming te kunnen faciliteren.

  2. Nog 800 ligplaatsen erbij? Daarmee groeit Warmond definitief uit tot het Marbella van de watersport..

  3. En voor Leiden is een ontsluiting via de Leidse Merenwijk weer niet bespreekbaar. Op een ontsluiting via het fiets- en wandelpad is wel positief gereageerd.

    Welle partij heeft positief gereageerd op deze manier om de jachthaven te ontsluiten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s