Poster groot succes

Je hebt het waarschijnlijk al gezien: op steeds meer plekken zie je de kleurige actieposter met het polderlandschap hangen. Er zijn gelukkig ook al ramen in Warmond gespot met de ‘stopjachthaven’-boodschap. Ons afhaalpunt was binnen enkele dagen door de voorraad heen.

De posters zijn ontzettend belangrijk. Veel mensen weten namelijk nog niet van de plannen voor de jachthaven. Door een poster op te hangen, help je mee het nieuws te verspreiden.

Inmiddels zijn er nieuwe posters geprint, die je in de Leidse Merenwijk kunt afhalen bij:
Giliadal 7
Kwartelhoek 3
Rivierforel 28
Tunicaduin 7

Wil je afhaalpunt zijn voor jouw buurt (of in Warmond, Oegstgeest, Leiderdorp of Leiden-Centrum)? Meld je aan via het contactformulier.

Advertenties

5 Reacties op “Poster groot succes

 1. Ik kom daar al jaren na ‘n drukke werkdag om even heerlijk te onthaasten en te relaksen. Het bankje staat precies goed in de zon en daar gaan ze nu die ingang van die stomme jachthaven maken… Waar kunnen wij dan nog met onze snoet lekker in de zon zitten om bij te komen van ‘n drukke werkdag? Waar kunnen we dan nog van échte rust en vrij uitzicht genieten? Waar kunnen we onze sociale contacten dan nog onderhouden met mede bankjeszitters?Daar wordt door die gasten dan weer niet over nagedacht… Da’s wel héél erg ondoordacht… Zij hebben daar geen last van maar wij wél! De Merenwijkbewoners hebben al zo weinig ruimte voor rust. Moet dat kleine stukkie ons dan ook nog afgepakt worden? NEE! Daar ben ik fel op tegen! GEEN jachthaven dus! Ik heb daar absoluut niks aan. Ik heb geen boot en vele buurtbewoners ook niet… Dus hoeven wij die jachthaven niet! Blijf maar mooi weg met die haven waar we niks aan hebben… Wij willen RUST en RUIMTE en GROEN en gewoon daarvan GENIETEN!!! Zet er liever nog véél méér van die heerlijke bankjes bij!!! Zodat nóg meer Merenwijkbewoners daar heerlijk met hun gezicht in het zonnetje kunnen zitten! Dat gun ik iedereen, inclusief de jachtbezitters… Maar die blijven daar niet. Die varen wel lekker naar ‘n andere plek waar zij dan rust en ruimte vinden. Laat ons dan ook onze RUST en RUIMTE behouden?!!! Zó, ik heb mijn zegje gezegd… En laat de verantwoordelijken er wat positiefs mee doen…. Wat dat is? Géén jachthaven in ons kostbare stukje groen. Wat voor IEDEREEN zou moeten zijn…

 2. Een goed intiatief!!
  Misschien is het mogelijk om op de poster ook een afbeelding te zetten van de haven (hoe het eruit komt te zien)?
  Pas als mensen dat plaatje hebbben gezien, realiseren ze zich wat er gaat veranderen.
  De naam Broek en Simontjes polder is niet bij iedereen bekend, misschien ook de Merenwijk vermelden?

 3. J. van Schoonhoven

  Vandaag heb ik in de Merenwijk hier en daar posters op gehangen en een aantal reacties gehad. Allemaal zijn ze er tegen, maar ze denken ook dat er niks meer aan te doen is. Totdat ik ze vertel dat ze online petitie kunnen aanteken, voorbeeldbrieven kunnen gebruiken om te versturen en zelf A4-posters kunnen downloaden en laten zien of verspreiden.

  Mijn advies is: Meld die 3 opties op jullie posters dan komen de mensen ook in actie!! Want dat is juist zo belangrijk.

  Ik had overigens zelf de poster al een beetje aangepast, ik heb de naam van de polder en de Merenwijk er bij gezet, dat schudt ze extra wakker.

 4. het is goed dat er bezwaar wordt gemaakt tegen de aanleg van een jachthaven in een zo prachtig natuurgebied. Er zijn geen plekken in de omgeving van Leiden zijn waar het zo mooi is. Zo jammer dat dit wordt opgeofferd voor de komst van een jachthaven met de daarbij behorende overlast voor natuur en mens.

 5. Jullie moeten de politiek maar inschakelen, met name D66 die in de nieuwe raad sterk vertegenwoordigd is. Hun bekering tot tegen-standers van de RGL wordt door de Provincie Zuid-Holland niet serieus genomen. Laat D66 zich dan maar voor het behoud van deze polder inspannen.
  Vanuit Voorschoten volg ik de ontwikkelingen met grote belangstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s