Watersporters ook tegen

Alle watersporters zullen vóór de jachthaven zijn, denken veel mensen. Toch is dat niet waar.

Zeilster Mirjam schrijft: “Ik vaar op de Kaag omdat het een prachtig natuurgebied is met relatief weinig massaal gedoe, uniek door rust, ruimte en stilte. En dat moet zo blijven.” Ze vreest lawaai van startende boten, aankomende en wegrijdende auto’s en reparatiewerkzaamheden. Bovendien, zo zegt ze, zorgt een jachthaven ervoor dat het wel érg druk wordt op het water. M. van Dooren bevestigt dit: “De Kaag is veel te klein voor nog een haven, het is nu al file-varen.”

“Ik ben watersporter, maar wat hier gebeurt heeft weinig met watersport te maken”, vertelt een voormalig zeeverkenner. “Wie sportief surft of zeilt, heeft alleen maar last van een grote stroom recreanten in jachten en sloepen.”

Rolf Westen houdt van water, maar ook van de polder. “Ik ben al 57 jaar een fanatiek watersporter, maar ik ben ook bewoner van de Merenwijk. Als ik met mijn vrouw een (fiets-)ommetje wil maken, vinden we niets heerlijker dan een rondje langs de Zijl, de pont, het Joppe en de molen.”

Advertenties

3 Reacties op “Watersporters ook tegen

 1. Mijn gezin en ik zijn al 35 jaren verwoed watersporters op de kaag ,en zien met lede ogen aan dat er steeds meer opstakels komen .Rondom het water het groene gebied tussen de merenwijk en de kaag .Terwijl dit juist een zeer rustgevende overgang is.
  Helaas zag ik van de week weer een huisje gebouwd worden t.o. de starttoren.
  Terwijl er mijns inzien al aardig wat zomerhuisjes opstaan.
  Maar dit nieuwe huis staat bekant in de zijl,erg jammer.
  Als ik dan zo,n verhaal van de wethouder lees in het weekblad dan denk ik .
  Heeft zo,n man ook oog voor de volgende generatie of moet die maar zien hoe zij nog van een natuurlijke zone kunnen genieten.
  Een buurman bij mij in de haven kon met z,n boot weer zo terecht in de haven in Lisse.
  Dus er is nog plaats genoeg.

 2. Ik ben een enthousiaste watersporter maar ben tegen het plan. Ten eerste wordt het een haven die gezien zijn ligging zeer geschikt zou zijn voor zeilboten. Gedurende de zomermaanden kan er zeker in de weekenden gewoon niet gezeild worden omdat het gewoon te druk is op de kaag.

  Een ieder weet dat een boot als die in een siezoen 50 uren maakt veel is. Dus is er veel overlast voor de omwonenden. als die boten er liggen.
  In de buurt van kaageiland zijn er voldoende mogelijkheden om een haven aan te leggen.
  Voor degene die willen weten hoe het uitzicht is wanneer de winterstalling actief zou ik nu even gaan kijken bij de zijlzichthaven. Dit uitzicht gun je niemand. Teylingen moet als zij expanderen haar eigen bewoners mee bezwaren en niet het probleem bij de buren neerleggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s