Ingesproken bij Commissie BFT

De publieke tribune zat bomvol gisteravond in het Teylingse gemeentehuis in Voorhout, bij de vergadering van de raadscommissie Bestuur, Financiën en Toerisme. Namens het actiecomité StopJachthaven heeft Karin hier ingesproken en de belangijkste bezwaren van het actiecomité toegelicht.

Frans stelde een diapresentatie samen, op basis van de honderden foto’s die door mede-tegenstanders zijn aangeleverd en toegestuurd. Deze presentatie werd tijdens het inspreken aan de raadsleden getoond.

Het jachthavenplan stond niet op de agenda en werd dan ook verder niet door de raadscommissie besproken. Behandeling in de raad zal later plaatsvinden, naar verwachting voor de zomer.

Karin’s inspreken is te bekijken via het archief van Teylingen.tv. Klik op agendapunt 3 (spreekrecht van burgers) in de uitzending van de raadscommissie van 24 maart.

Ook de diapresentatie zal binnenkort via internet te bekijken zijn. Daar wordt aan gewerkt!

Advertenties

5 Reacties op “Ingesproken bij Commissie BFT

 1. Goed, helder verhaal!
  Mooi gesproken!
  Misschien zou er ook nog verteld kunnen worden dat de gemeente teylingen een aantal jaren geleden allerlei voor toerisme aantrekkelijke fiets en wandel routes heeft uitgezet door dit gebied, zoals de Zwanburger route. Dat maakt Warmond voor fietsers en wandelaars aantrekkelijk.

 2. I think that the Broek en Simontjespolder represents our neighborhood’s (The Merenwijk) identity. We are known for being the greenest neighborhood in Leiden. By having that last piece of meadowland we are also connected to the past (the land has a unique history that goes back to the 1600’s). It is a piece of nature that is the pride of the entire neighborhood. This issue is not about the Dalen and the Duinen losing their scenery, it is fighting to keep our identity as a neighborhood.

  This is a quote from KEI (kennis centrum voor stedelijk vernieuwing):

  “Leeke Reinders in zijn onderzoek ‘Merkwaardige wijken’ (2004, p. 83-84) vier, elkaar deels overlappende invalshoeken:

  1. Een fysiek-ruimtelijk identiteitsbegrip (referenties zijn de stedenbouwkundige structuur, de architectonische kwaliteiten en de geografische locatie)
  2. Een sociaal-ruimtelijk perspectief (op basis van sociaal-culturele kenmerken van een wijk)
  3. Een historiserend perspectief (traceert identiteit in de geschiedenis van een plek)
  4. Een conceptueel identiteitsbegrip waarin identiteit wordt opgevat als een marketingconcept waarbij zowel ruimtelijke, sociale als historische factoren worden meegenomen.

  Kees Fortuin en Peter van der Graaf definiëren in het artikel ‘De ‘missing link’ tussen theorie en praktijk’ (Agora, 2005, nr.2) identiteit op basis van de kernwoorden constructivistisch, meervoudig, dynamisch en context/ruimtegebonden.

  Wanneer KEI door de oogharen kijkt naar verschillende notities, gesprekken en beelden dan komt in ieder geval regelmatig terug dat de identiteit van een wijk of buurt wordt bepaald door de unieke combinatie van fysieke (gebouwen, architectuur), sociale (sociale, culturele en demografische aspecten) en immateriële, symbolische (verhalen, geschiedenis, beleving) kenmerken of kwaliteiten.”

 3. J. van Schoonhoven

  Heel goed gedaan!!
  Wat ik me nog wel afvraag, is of er geen vierde argument is, nl. het waterpeil. Dat ligt m.i. veel hoger dan de polder en de Merenwijk, wordt dat geen serieus probleem voor de wijk?

 4. Complimenten voor de evenwichtige inhoud en wijze van inspreken. Een verademing ten opzichte van het door tunnelvisie ingegeven interview van de Wethouder van (Water-)Toerisme van Teijlingen.
  Enerzijds jammer dat de zomerperiode als tijdstip voor vervolg wordt genoemd, veel belanghebbenden zijn dan met vakantie. Anderzijds biedt het misschien meer mogelijkheden voor publiciteit. Voor de pers is dit immers de “stille” periode.
  Actie commitee veel succes verder.

 5. Karin was zeer goed en helder in haar woordkeuze en heeft op een adequate en duidelijke manier de standpunten van de actiegroep naar voren gebracht.
  Dia presentatie was een mooie aanvulling op het verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s