ChristenUnie wil polder groen houden

Deze week plaatste ook de Leidse ChristenUnie een formeel standpunt op hun site:

ChristenUnie tegen jachthaven in Broek- en Simontjespolder

De ChristenUnie Leiden is onaangenaam verrast door het plan van de gemeente Teylingen om een jachthaven van 500 ligplaatsen in de Broek- en Simontjespolder toe te staan. De Leidse gemeenteraad heeft met een brief aan de buurgemeente unaniem opgeroepen van dit plan af te zien. De ChristenUnie is bezorgd over de aantasting van dit prachtige gebied, ten noorden grenzend aan van de Leidse Merenwijk.
De gemeente Teylingen heeft in februari een intentieverklaring getekend met jachthavenexploitant J.W. Versluijs uit Warmond. Hierin spreken ze af de mogelijkheden voor een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder te onderzoeken. De verwachting is dat een rendabel plan minstens 350 tot 500 ligplaatsen zal moeten tellen, evenals een nieuwe ontsluitingsweg langs de golfbaan richting Warmond.
De ChristenUnie betreurt de plannen en wil de polder graag groen houden. De rust en natuur is van grote waarde voor de vele mensen die er in de buurt wonen en nu zo vaak daar hun ommetje maken, joggen of genieten van de rust. In een drukke regio als de onze moeten we zuinig zijn op de weinige groene ruimte die we nog hebben. De ChristenUnie hoopt daarom dat de gemeenteraad van Teylingen gehoor geeft aan de oproep van Leiden en afziet van dit jammerlijke plan.

Guido Terpstra,
Fractievoorzitter ChristenUnie Leiden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s