Ron Hillebrand kondigt actie aan

Op de site van de Leidse PvdA vandaag een reactie van Ron Hillebrand, de PvdA-fractievoorzitter in Provinciale Staten. ‘Ongerustheid niet nodig’ is de kop van zijn bijdrage.

Naar zijn mening is aanleg van een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder onmogelijk binnen de kaders van de provinciale structuurvisie, die nog voor de zomer definitief wordt vastgesteld. Mocht de ontwerp-structuurvisie toch nog ruimte laten, dan zal hij zich actief inzetten om dit gat te dichten.

Hij schrijft: “Graag wil ik er op wijzen dat de betreffende locatie in de ontwerp-provinciale structuurvisie is aangeduid als stedelijk groen en provinciaal landschap. De locatie is uitdrukkelijk niet aangeduid als (zoeklocatie voor) verblijfsrecreatie. De structuurvisie gaat uit van behoud van waardevolle landschappen en verbied uitbreiding van verblijfsrecreatie buiten de bebouwingscontouren. Bestaande complexen kunnen slechts worden uitgebreid als is voldaan aan een aantal strikte voorwaarden: “dat de kernkwaliteiten in het landelijk gebied niet worden aangestast en er sprake is van een duidelijk voordeel voor de omgeving.” Ik citeer verder: “in de provinciale landschappen ligt het accent op de bruikbaarheid voor de recreerende stedeling. Daarom is hier nieuwe vestiging van verblijfsrecreatie uitgesloten.””

Ton de Bruijn reageert en geeft aan dat het vaak lastig blijkt om jachthavens onder de noemer ‘verblijfsrecreatie’ te laten vallen. Mocht dat het geval zijn, aldus Hillebrand, “dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om dit type behoorlijk grootschalige voorzieningen met bijbehorende bebouwing expliciet uit te sluiten in provinciale landschappen (behoudens ontheffing of specifieke aanduiding op de kaart). Als de grond eigendom is van de provincie, dan wordt het verhaal natuurlijk een stuk eenvoudiger. Dan is alleen een meerderheid in PS nodig die verkoop afwijst.”

“Zal kijken of ik nog deze week schriftelijke vragen kan stellen”, kondigt Hillebrand aan.

De volledige discussie is hier te lezen. Je moet alleen even een eindje doorscrollen voor je bij de reacties van vandaag, 10 april, komt. Tan Toan Hok heeft eea ook in de reacties bij het vorige bericht ‘Zaterdag in het Leidsch Dagblad’ geplaatst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s