Speciale website met polderfoto’s

Vanaf vandaag is de fotosite van Marjan en Erik te bekijken. Ze hebben een prachtige website gemaakt met foto’s van de polder. In drie diavoorstellingen laten ze zien hoe mooi het landschap is, wat voor planten en dieren je er vindt en hoeveel mensen er recreëren.

De foto’s zijn gemaakt door bewoners van de Merenwijk en andere vaste bezoekers van het gebied. “Na een oproep op de website hebben we honderden foto’s ontvangen”, vertelt Marjan. “Zoveel, dat we helaas flink hebben moeten selecteren.”

Met het in de lucht gaan van de site is voor haar een droom uitgekomen. “Ik was altijd met mijn hond in de polder en voelde een enorme drang om de schoonheid van dit gebied vast te leggen. Erik, zelf een goede fotograaf, heeft me toen de kneepjes van het vak geleerd. Maar helemaal in de eentje kun je nooit alles vatten; daarom ben ik zo blij met de bijdragen van andere mensen. Zoveel ogen zien zoveel meer.”

Marjan en Erik hebben heel wat uren besteed aan het bouwen van de site. En dat alles tussen de dagelijkse drukte met werk en kinderen door. Petje af! Dank ook aan iedereen die foto’s heeft opgestuurd.

Heb je ook nog mooi beeldmateriaal? Het is nog steeds welkom. Op de site is namelijk een plekje gereserveerd voor nieuwe foto’s.  Het mail-adres voor de fotosite is broeksimontjes@gmail.com (en stuur ze vooral ook cc naar stopjachthaven, zodat ik weer nieuwe plaatjes bij de berichten kan plaatsen!).

Nog even voluit het adres van de site: http://sites.google.com/site/beeldenvandepolder/home

Ook Koos stuurde ons deze week een bericht. Hij maakte onlangs een serie luchtfoto’s van de polder. Op de fotosite vind je een link naar de foto’s van Koos. En je kunt ze hier rechtstreeks bekijken.

Advertenties

3 Reacties op “Speciale website met polderfoto’s

 1. Èen collega van mij op het Nationaal Centrum voor Biodiversiteit (NCB), heeft er een uitdrukking voor gevonden:

  ik hoop dat er een aparte hel is voor plegers van dit soort ecocide!

  Mvgr

  Hans

 2. Wauw, ik ga nog beter opletten als ik in de polder wandel!

  Jullie bedankt, maar ook alle mensen die foto’s hebben opgestuurd. Dit is het harde bewijs dat de polder écht het behouden waard is.

 3. Wat een prachtfoto’s hebben jullie gemaakt!

  Zelfs het maken van plannen om zoiets moois
  te vernielen zou al strafbaar moeten zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s