www.verbeterdebuurt.nl

Nu we allemaal zo actief bezig zijn met onze directe leefomgeving, willen we hier graag de aandacht vestigen op de website www.verbeterdebuurt.nl. Via deze site kun je als buurtbewoner problemen en ideeën over de openbare ruimte aankaarten bij je gemeente.

Verbeterdebuurt.nl werkt met Google Maps. Door het invullen van je postcode kun je gemakkelijk je eigen buurt vinden en een rode punaise met een idee of probleem plaatsen. Iedereen die op de rode punaise klikt kan de beschrijving van het probleem zien en een reactie geven.

De site vraagt een actieve houding van gemeenten én bewoners. Bij elke nieuwe klacht op de kaart wordt een mailtje gestuurd naar de gemeente. Ideeën worden pas doorgestuurd als ze door tien bewoners ondersteund worden – die hebben dus het karakter van een mini-petitie.

Als het probleem is opgelost, krijgt de melder een mailtje. Als die ook vindt dat het probleem is opgelost, dan wordt het probleem op de website als afgehandeld weergegeven. Zo niet, dan krijgt de gemeente na drie weken automatisch een herinneringsmailtje, net zo lang tot er iets met het probleem gedaan is.

Het concept blijkt een succes. Inmiddels zijn 2.500 meldingen doorgespeeld aan bijna 300 deelnemende gemeenten. Er verschijnen steeds meer groene opgeloste-melding-vlaggetjes op de kaart. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de website aangewezen als een van de tien innovatiefste publieke dienstverleningsprojecten.

Advertenties

Een Reactie op “www.verbeterdebuurt.nl

  1. Leuk dat jullie aandacht geven aan Verbeterdebuurt! Misschien is het ook interessant om mee te doen aan onze actie. Bij verbeterdebuurt willen we iets terugdoen voor buurtbewoners die betrokken zijn bij hun buurt. Daarom geven we een buurtbarbecue voor het probleem of idee dat op 1 augustus de meeste stemmen heeft. Meer hierover vind je hier: http://www.verbeterdebuurt.nl/blog/?page_id=263
    Ik zag dat er al 14 stemmen zijn op het probleem: http://www.verbeterdebuurt.nl/melding/3443/aanleg-jachthaven En met die online petitie gaat het nog veel harder.

    Vriendelijke groet,

    Dumky de Wilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s