ANWB: geen bestaand recreatiegebied opofferen

Begin juni betoogde de ANWB in het Leids Nieuwsblad dat een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder nog niet zo’n slecht idee was. Veel boze Merenwijkers klommen in de pen en lieten hun ongenoegen blijken aan de ANWB.

In een reactie naar de briefschrijvers liet ANWB-regiomanager Droogers weten dat hij zich realiseert dat de werkelijkheid ingewikkelder is dan mooie plannen en kaarten.

“Er is hier duidelijk sprake van een belangenconflict tussen verschillende recreatievormen waar de ANWB voor opkomt. Enerzijds de wandelaars, fietsers en rustzoekers, anderzijds de waterrecreanten en mensen die juist meer voorzieningen als horeca e.d. zoeken. In onze reactie naar het actiecomité hebben we aangegeven dat we als belangrijke voorwaarden voor een eventuele jachthaven vinden: het behoud van recreatiemogelijkheden en het oplossen van de bereikbaarheid. Ons uitgangspunt is dat nieuwe recreatieontwikkelingen niet ten koste moeten gaan van bestaande recreatiemogelijkheden. Er is al zo weinig ruimte voor recreatie in het gebied. De Broek en Simontjespolder is daarom in principe niet de meest voor de hand liggende plek voor een jachthaven, maar we kennen de alternatieven niet.”

De volledige reactie van de ANWB kun je hier lezen.

Vorige week heeft ook het actiecomité contact gehad met de heer Droogers en nogmaals zijn zorgen en bezwaren rond deze plannen toegelicht. De ANWB bevestigde ook in dit gesprek dat een andere locatie inderdaad uitdrukkelijk gewenst is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s