Gedeputeerde constateert ‘vrij brede steun’

Vandaag heeft Provinciale Staten een groot deel van de dag besteed aan de behandeling van de Provinciale Structuurvisie.

Nadat elke Statenfractie een eerste termijn spreektijd had gehad, gaf Gedeputeerde Govert Veldhuyzen een reactie op alle ingediende amendementen en moties – onder meer over de Broek- en Simontjespolder. “Er ligt een amendement van de heer Loose”, gaf hij aan. “Daar kan je nog wel een beetje ingewikkeld over doen, want het is wel een erg op de locatie gericht amendement, waarvan de tekst dan in de Structuurvisie wordt opgenomen. Maar goed, ik constateer dat er een vrij brede steun is voor het feit dat die ontwikkeling daar eigenlijk niet gewenst is. Dus ik kan mij voorstellen dat de Staten dat amendement aannemen. Daarnaast heeft de PvdA een motie ingediend, die volgens mij dan overbodig wordt. Want als in de Structuurvisie wordt vastgelegd dat daar geen intensieve watergebonden recreatievoorzieningen moeten komen, dan gaan GS natuurljk geen ontheffing verlenen voor een jachthaven voor 400 boten. Dan handelen we in strijd met onze eigen Structuurvisie. Dat gaan we niet doen in dat geval, dus u hoeft ons daar niet ook nog een keer een motie aan onze broek te smeren. Ik zeg ook graag toe dat wij met de gemeente Teylingen gaan kijken naar andere locaties.”

Je kunt het zelf nog bekijken via de webcast. Onder het videobeeld kun je de tijd vooruitschuiven. Na 8 uur, 32 minuten en 18 seconden vergadertijd volgt bovenstaand fragment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s