De gevolgen van dit plan

Deze recente luchtfoto toont op de voorgrond de Boterhuispolder, links de rand van de Merenwijk en meer naar achteren Warmond over de breedte van de foto. Middenin liggen de Broek- en Simontjespolder (met golfbaan), de Strengen en Koudenhoorn.

Deze blik vanuit de lucht laat zien welke impact de aanleg van een zo grootschalige jachthaven op de omgeving heeft. Het rood gekleurde oppervlak zal volledig worden ingericht met een autoweg, een parkeerplaats voor 225 auto’s, steigers voor 350-500 boten (deels buitengaats) en bebouwing (in elk geval een loods en een restaurant).

U kunt deze afbeeldingen naar uw eigen computer importeren met een rechtermuisklik (‘afbeelding opslaan als’).

9 Reacties op “De gevolgen van dit plan

 1. Er is al zo weinig ruimte om in redelijke stilte te genieten van een klein beetje natuur in de buurt van je huis.Dus genoeg is genoeg geen jachthaven in dit gebied.Er zijn er al genoeg in de omgeving!

 2. genoeg is genoeg! Ga ergens anders met jullie bootjes en laat de vogels met rust!

 3. Nee geen jachthaven. Behoud de weinige plekken die trekvogels hebben om uit te rusten en kracht op te doen voor de volgende vlucht. Wat hebben we aan een landschap van huizen en boten zonder de natuur die broodnodig is voor ons om te overleven.

 4. c.th.m lasschuit

  Tja, wat kan ik nog toevoegen aan de bovenstaande reacties! Blijf van ons mooie stukje natuur af. Het is één van de aantrekkelijke kanten van het wonen in de Merenwijk, dit verassende stuk natuur om de hoek. We hebben er al menige gast van ons zijn of haar ogen zien uitkijken dat zo iets fraais, zo dicht bij ons lag. En wij genieten ervan, elk jaargetijde.

 5. Michael Okrouhlik

  Ik ben tegen dit plan omdat een stuk natuurgebied, (dat al toch zo zeldzaam is in de randstad) weggaat, wat de dagelijkse kwaliteit van het leven van duizenden bewoners aantast en slechts enkele honderden booteigenaren ter gelegenheid stelt af en toe watersport te beoefenen. De circa 15 duizend bewoners van Merenwijk kunnen elke dag – en op grote schaal werkelijk gebruiken van dit geliefde wandel-, fiets- of hardloopgebied en de rust die de natuur uitstraalt naast de drukke stad. De jachthaven zou betekenen o.a. een nieuwe autoweg, meer motorbootverkeer, en verlies aan zeldzame natuur.
  Ons gezin (4 leden) hoopt dat het plan niet doorgaat, omdat de negatieve effecten zwaar boven enige positieve overwegen.

 6. Nee tegen een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder. Als fervent watersporter en door werk genoodzaakt deze sport in het weekend te beoefenen, zie en ervaar ik hoe druk het de laatste jaren op De Kaag is geworden.

 7. Mooi plan op de verkeerde locatie.

 8. Burgemeester en wethouders,

  Hierbij maak ik bezwaar tegen de aanleg van een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder.

  Het is voor ons een uniek stuk natuurgebied, en is voor mij van groot belang om dit in stand te houden.

  Ik hoop en ga er van uit dat u onze belangen hoog opneemt, en deze behartigt om te zorgen dat dit fraaie stukje natuur, dat zoveel karakter geeft aan de gehele Merenwijk en Leiden zelf, voor ons de burger behouden blijft.

  Hoogachtend,

  Reinier Bosman.

 9. Als dit plan doorgaat, waar kunnen bewoners van de Merenwijk e.a. fiets- en wandelrecreanten nog genieten van groen aan de ene kant en water aan de andere kant. Er is al een deel opgeofferd aan een golfbaan, maar die is tenminste nog groen. Deze groene buffer moet zo blijven voor de rust van de aangrenzende wijk. Geen bootjesvolk met alles erop en eraan voor onze neus. Never nooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s