Informeer je omgeving

Hierbij een tekstje dat je kunt mailen naar vrienden en bekenden:

Beste …,

Misschien heb je het al gehoord: er zijn plannen om een jachthaven te maken in de Broek en Simontjespolder, de polder ten Noorden van de Merenwijk. Twee weken geleden heeft de gemeente Teylingen hiervoor een intentieverklaring ondertekend met een Warmondse ondernemer. De haven – 500 (!) jachten, een grote parkeerplaats, een autoweg, horeca – moet in 2012 gereed zijn. Het complete weiland tussen de molen en de rivier De Zijl wordt afgegraven. Geen koeien of grutto’s meer, maar auto’s en luidruchtige recreanten.

Inwoners van Leiden zijn pas geïnformeerd toen de verklaring al was getekend, op dit moment weten heel veel Leidenaren nog niet van de plannen. De paniek onder omwonenden is groot. Hoe kunnen we dit stoppen? Een paar Merenwijkers hebben een weblog opgezet: http://www.stopjachthaven.nl. En verder wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen via posters en mailtjes op de hoogte te brengen.

Mocht je ook tegen de jachthaven zijn, laat dan vooral je stem horen. Je kunt via het weblog de online petitie tekenen. Ook kun je onder ‘geef je mening’ jouw kijk op de plannen kwijt. En tot slot: misschien wil je dit mailtje doorsturen naar vrienden en bekenden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s