Fotoalbum

Hieronder vind je een aantal foto’s van de polder.
Verschillende prachtige diapresentaties vind je op onze speciale fotosite.
En hier vind je de diapresentatie die aan de Teylingse raadsleden getoond is.
Op deze site vind je ook nog luchtfoto’s van de polder.

19 Reacties op “Fotoalbum

 1. ja, helemaal uit enschede en ik ken het gebied
  goed. doodzonde om zoiets moois op te offeren
  er is al genoeg onherstelbaar vernield.
  leren we het dan nooit?
  laat dit mooie lanschap blijven zoals het is, wat je vernield krijg je nooit meer terug.

 2. Blijf toch eindelijk eens met die eeuwige geldvingers van iets moois en onvervangbaars af!

 3. Ik kom daar al jaren na ’n drukke werkdag om even heerlijk te onthaasten en te relaksen. Het bankje staat precies goed in de zon en daar gaan ze nu die ingang van die stomme jachthaven maken… Waar kunnen wij dan nog met onze snoet lekker in de zon zitten om bij te komen van ’n drukke werkdag? Waar kunnen we dan nog van échte rust en vrij uitzicht genieten? Waar kunnen we onze sociale contacten dan nog onderhouden met mede bankjeszitters?Daar wordt door die gasten dan weer niet over nagedacht… Da’s wel héél erg ondoordacht… Zij hebben daar geen last van maar wij wél! De Merenwijkbewoners hebben al zo weinig ruimte voor rust. Moet dat kleine stukkie ons dan ook nog afgepakt worden? NEE! Daar ben ik fel op tegen! GEEN jachthaven dus! Ik heb daar absoluut niks aan. Ik heb geen boot en vele buurtbewoners ook niet… Dus hoeven wij die jachthaven niet! Blijf maar mooi weg met die haven waar we niks aan hebben… Wij willen RUST en RUIMTE en GROEN en gewoon daarvan GENIETEN!!! Zet er liever nog véél méér van die heerlijke bankjes bij!!! Zodat nóg meer Merenwijkbewoners daar heerlijk met hun gezicht in het zonnetje kunnen zitten! Dat gun ik iedereen, inclusief de jachtbezitters… Maar die blijven daar niet. Die varen wel lekker naar ’n andere plek waar zij dan rust en ruimte vinden. Laat ons dan ook onze RUST en RUIMTE behouden?!!! Zó, ik heb mijn zegje gezegd… En laat de verantwoordelijken er wat positiefs mee doen…. Wat dat is? Géén jachthaven in ons kostbare stukje groen. Wat voor IEDEREEN zou moeten zijn…

 4. Steeds meer groen nemen ze ons af om geldelijk gewin.
  “recreatie” vaart is sowieso al een grote vervuiler met slechte motoren en lozing van vuil in het oppervlakte water. Nog een jachthaven er bij maakt het vele malen erger.

 5. juist lekker toch zo’n stukje waar je gewoon niks hoeft tussen al die huizen.

 6. Ik moet er niet aan denken dat dit prachtige natuurgebied gaat verdwijnen. Het is er heerlijke toeven, ook zijn er diverse insecten en
  prachtige wilde bloemen te vinden om van de verschillende soorten vogels maar niet te spreken. Laten we toch zuinig zijn om dit unieke stukje groen.

 7. Nellie v. Gelderen-Matthijs

  nééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé!
  en nog eens néé neem ons dit mooi stukje natuur niet af!!!!! Wij hebben stichting Zuid Holands Landschap ook aangeschreven wij wachten af of zij er wat aan kunnen doen.
  Nellie en Piet

 8. Belachelijk plan!
  Niet alleen zal er dan een mooie polder worden opgeofferd aan een jachthaven, 0ok zullen er weer veel nieuwe parkeerplaatsen bij moeten komen.
  Er zijn inmiddels wel jachthavens genoeg in deze hele regio. Vooral de laatste jaren zijn er veel aanlegplaatsen bijgekomen, dat kun je ook wel merken hoe druk het op het water is tegenwoordig.
  En de mensen die nu dagelijks van dit natuurschoon genieten met de aanwezige flora en fauna tellen natuurlijk weer niet mee!

 9. Als inwoners van Teylingen fietsen mijn man en ik regelmatig door dit prachtig stukje natuur in de Merenwijk en zijn het dan ook beslist niet eens
  met de bouw van een jachthaven. Zeker ook omdat we zuinig met de natuur moeten omgaan vinden wij dit een absurd plan dat snel van tafel moet.

 10. ik vind het een heel stom plan want ik laat daar altijd de hond uit met mijn vriendje en dat is heel belangrijk want heel veel andere mensen doen dat ook. EN het is het mooiste stukje van Leiden en er moet niet op gebouwd worden want dan ga ik alle bouwapparaten kapot maken!!!en er wonen heel veel konijntjes en vogeltjes. en het is alleen maar om geld te verdienen en dat is ook stom.

 11. J. van Schoonhoven

  Wat een vreselijk en respectloos plan voor de natuur en de rustminnende inwoners. De bedenkers hebben totaal niet door hoe wonderschoon en waardevol dit stukje groen en rust is. Ik zou het vreselijk gaan missen en ga echt huilen als het doorgaat.

 12. Misschien is het een idee om meer media aandacht te krijgen. Ik ga eens rondneuzen want we moeten dit tegen houden. Ik ben er stil van, wat een walgelijk plan!

 13. Als bewoner van de Merenwijk loop ik inmiddels alweer 20 jaar in mijn vrije tijd door het groene gedeelte van de Broek en Simontjespolder. De ideale plek vlak bij de stad voor een rustig ommetje met de hond of om gewapend met verrekijker de natuur te beschouwen. Afgezien van de beperking van de groene vrije ruimte, ben ik ook beducht voor de verkeersdruk die dit voor het gebied en onze aangrenzende wijk gaat geven. Eerst die golfbaan en dan nu een jachthaven. Nog even dan is het eiland aan de beurt. Waarom toch deze pretenties. Wat is er vies aan kleinschaligheid? Ik laat het hier maar bij, want ik wordt alleen maar bozer.

 14. Jachthaven zijn milieu vervuilender dan menigeen denkt. Er vindt opslag van branstof plaats, volgens het plan. Boten produceren vrij veel afval, niet alleen van de afval wat tijdens de tocht is geproduceerd. Maar ook het aflsuiten van de boten aan het eind van het seizoen. Opstarten van de boten. het lawaai van mensen die plezier maken. Daarnaast zijn de meeste mensen die een boot hebben vaak ook in het bezit van een grote auto met dito uitstoot wat gewoon keurig over de golfers en de bewoners van de merenwijk wordt uitgestoten.

 15. Tineke van Weelden

  He ondoordachte van deze plannen voor een jachthaven is dat er (nog) niet aan parkeerplaatsen is gedacht voor alle toekomstige booteigenaren. En dat terwijl de parkeerruimte in de Merenwijk nu al veel te krap is. Welk groen deel gaat daaraan opgeofferd worden?

  • Waarschijnlijk hebben ze daarvoor het zwemstrandje (hazeneiland heet die officieel geloof ik, onder jongeren beter bekend als ’t Joppe) bedacht

   Schandalig dit, hoe kan je na het zien van deze foto’s nog denken dat dit goed is om te doen. Laat ze maar lekker in Warmond blijven!

 16. Het is een grof schandaal, dat de gemeente Teylingen zo omgaat met het geringe groen in dit gebied. Hoe kan een jachthaven zo ver van Warmond nu economisch interessant zijn voor Warmond? Het is spotten met de natuur en het wordt een grote overlast voor de Merenwijk. Dat moeten we toch niet hebben!!! Warner Borgeld.

 17. dat stukeje groen moet blijven in de meerenwijk
  het is een mooj wandel gebied bouw ales maar vol
  maar dat gaat zo maar niet wie denken ze wel zijn
  het is mooj gebied in de meerenwijk en daar zijn we tros op met de vriedelijke groeten cor kapaan

 18. E.J.M. Kuijper-Kuip

  We hadden ze al zien varen een paar maanden terug, met champagne luidroepend in een sloep. Gewoon doen riep een van de heren. Respectloos zeg ik! Geen respect voor omwonenenden, voor de vogels en hazen. Mag er dan helemaal geen stukje groen overblijven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s