Unaniem!

Alle fracties binnen Provinciale Staten hebben vandaag ingestemd met de motie van de PvdA Statenfractie: Gedeputeerde Staten mag geen ontheffing verlenen om de bouw van een jachthaven in de polder mogelijk te maken.

PvdA had bovendien nog een amendement ingediend, waarin de polder nadrukkelijk wordt uitgesloten als locatie voor versterking van intensieve watergebonden recreatie.

“Een dubbele verzekering”, noemt PvdA fractievoorzitter Ron Hillebrand deze combinatie van maatregelen in het Leidsch Dagblad van vandaag.

Ook het amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen. Alleen ChristenUnie/SGP stemde tegen – maar dat was omdat men de motie al afdoende vond.

De andere Statenfracties namen het zekere voor het onzekere en maakten wel heel duidelijk dat er wat hen betreft géén jachthaven moet komen in de Broek- en Simontjespolder.

10 Reacties op “Unaniem!

 1. Is het nu 100% van de baan ?. Het lijkt me wel. Dan is dat te danken aan het actie-comite en de “volksopstand”. Het lijkt me wel dat dit tzt gevierd moet worden

 2. Een geslaagd voorbeeld van “samen een vuistje maken” !
  Het is de beloning voor het actie-comite èn voor de ommetjesmakers van de merenwijk en vele anderen.
  Gefeliciteerd, magda

 3. Fantastisch, gefeliciteerd actie comité. De Kroon op jullie geweldige inzet om de polder voor ons allemaal te behouden.

 4. Twee klinkende overwinningen op èèn dag, het kan niet op!! Hulde en dank aan allen die zich voor het behoud van “onze”polder hebben ingezet.

 5. Geweldig voor alle inwoners van de Merenwijk die hun ommetje kunnen blijven maken.
  Maar vooral hulde voor het actiecomité!

 6. TOP!
  Mijn dank aan alle voormannen en -vrouwen die vele goede acties hebben opgezet en nuttige contacten hebben opgebouwd. Schept ons de verplichting de komende 20 jaar toch alert te blijven en zeker frequent te genieten van de polder.

 7. Geweldig !!! Wat een prachtig besluit !!! Proficiat aktiecomite !

 8. Het is een goede dag voor een overwinning!

 9. Hoerrah!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s